Yulaflı Süt Yulaflı süt, sağlık açısından oldukça faydalı bir içecek olarak bilinir. Yulafın faydaları saymakla bitmez, özellikle besleyici özellikleri ve diyet yapanlar tarafından tercih edilmesiyle bilinir. Yulaf, otantik bir tat sunar ve bu nedenle özellikle çocuklar tarafından sevilerek tüketilir. Şimdi, yulaflı süt için gerekli malzemeleri ve nasıl yapıldığını ayrıntılı bir şekilde ele alacağız. Yulaflı Süt İçin Gerekli Malzemeler
Yulaflı Süt Nasıl Yapılır? Yulaflı süt yapımında kullanacağınız yulafların çekilmemiş olması önemlidir. Çekilmemiş yulafları su içerisine alarak yaklaşık 5-10 dakika suda bekletin. Bu işlemi en az 5-6 kez, sürekli suyu değiştirerek uygulayın. Bu adım, yulafın iyice temizlenmesini sağlamak içindir. Daha sonra hazırlanan yulafları soğuk su içerisinde 5-6 saat kadar bekletin. Beklemeye alınan yulafları daha sonra kısık ateşte suyu kaynayana kadar pişirin. Dikkat edilmesi gereken nokta, kaynayan yulafların yumuşamış olmasıdır. Kaynayan yulafları süzerek alın, fakat suyu sakın dökmeyin. Alınan yulaf tanelerini karıştırıcıdan geçirerek iyice öğütün. Öğütülen yulafları kaynadıkları suya geri alın ve üzerine sütü ilave ederek 5 dakika kadar kaynatın. Sonrasında balı da ilave ederek yulaflı sütü ocaktan indirin. Hazırlanan yulaflı sütü yaklaşık 1 saat kadar üzerini kapatarak dinlenmeye bırakın. Son olarak, dinlenen yulaflı sütü bir süzgeç yardımı ile süzün. Yulaflı sütünüz içmeye hazırdır. Afiyet olsun. |