Yulaflı Pasta Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Yulaflı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı pasta, özellikle kilo problemi olan veya diyet yapan kişilerin tercih edeceği, kalori değeri oldukça düşük olmasının yanı sıra harika bir lezzete sahip bir tatlıdır. Bu tarif ile siz de hem kilonuzu kontrol altında tutarken hem de bu mükemmel lezzetten mahrum kalmamış olursunuz. Ayrıca yulaflı pastayı kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayarak çat kapı gelen konuklarınıza, çocuklarınıza ve kendiniz için oldukça sağlıklı ve leziz bir pasta hazırlayarak ikram edebilirsiniz.

Yulaflı Pasta İçin Gerekli Malzemeler
  • İki paket kare şekilli yulaflı bisküvi
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı neskafe
  • 1 yemek kaşığı dolusu toz şeker
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
Kreması İçin
  • 1 litre süt
  • 3,5 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 3 yemek kaşığı silme un
  • 1 su bardağı dolusu toz şeker
  • 1 paket beyaz krem şanti
  • 1 paket şekerli vanilya
Yulaflı Pasta Nasıl Yapılır?

Yulaflı pasta hazırlığımıza ilk olarak pasta kremamızı hazırlayarak başlayalım. Uygun bir tencereye bir litre sütü aldıktan sonra üzerine toz şeker, buğday nişastası ve unu ilave ederek bir çırpma teli yardımı ile karıştırarak malzemenin tamamını iyice topaklanmaması için çırparak orta ısıdaki ocağımıza alıp sürekli karıştırarak kremamız kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişirdikten sonra üzerine vanilya ilave edip karıştırarak birkaç taşım daha kaynatarak kremamızı ocaktan alalım. İlk sıcaklığının çıkması için mikser yardımıyla bir iki dakika kadar çırparak üzerine bir paket toz krem şantiyi yavaş yavaş eklerken bir taraftan da mikserle çırpma işlemine 4-5 dakika kadar devam ederek pürüzsüz bir krema elde edelim.

Ardından kremamız bir kenarda beklerken biz de ılık sütümüzü bir kasenin içine alarak üzerine neskafe ve toz şeker ilave ederek sütlü karışımı iyice karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım. Daha sonra dikdörtgen cam bir tepsinin tabanına yulaflı bisküvileri yerleştirerek bir çorba kaşığı yardımıyla bisküvilerin üzerine sütlü karışımdan dökelim. Ardından ıslanan bisküvilerin üzerine önceden hazırladığımız pasta kremasının yarısını düzgün bir şekilde döktükten sonra kremanın üzerine tekrar yulaflı bisküvileri dizelim. Daha sonra kalan kremanın tamamını da bisküvilerin üzerine döktükten sonra bir spatula yardımıyla güzelce düzledikten sonra hazır hale gelen yulaflı pastamızın üzerine tarçın serpiştirerek buzdolabına alarak iyice soğumasını sağlayalım. Pastamızı servis esnasında buzdolabından alarak arzuya göre üzerine Hindistan cevizi, damla çikolata veya fındık fıstık içi ile süsledikten sonra dilimleyerek servis yapalım.

Ekstra Bilgiler

Yulaflı pastanın daha da lezzetli olması için bazı ekstra malzemeler ekleyebilirsiniz. Örneğin, kremanın içine biraz limon kabuğu rendesi veya çikolata parçacıkları ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz. Ayrıca, pastanın üzerine meyve dilimleri yerleştirerek daha renkli ve çekici bir sunum yapabilirsiniz. Yulaflı bisküviler yerine tam buğday bisküvileri de kullanabilirsiniz, bu da pastanın besin değerini artıracaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Yulaflı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yulaflı Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Çorba Tarifi ve Malzemeleri