Yulaflı Yoğurtun Faydaları Yulaflı yoğurt, sağlık açısından oldukça faydalı bir besindir ve diyet yapanlar tarafından sıklıkla tercih edilir. Soğuk kış aylarında yulaf tüketmek, insan vücuduna enerji sağlar ve protein ile karbonhidrat açısından zengin bir kaynak olarak bilinir. Yapılan tıbbi araştırmalar, düzenli olarak yulaf ezmesi tüketmenin, vücudu hastalıklara karşı koruyup direnç kazandırdığını ortaya koymuştur. Yulaf, bol miktarda lif içerir ve sadece bir fincan yulaf, günlük lif ve protein ihtiyacının büyük bir kısmını karşılar. Yoğurt ise sağlık açısından önemli bir besindir. Bazıları yoğurdu sevmese de, yulaflı yoğurt denendiğinde genellikle beğenilir. Grip ve soğuk algınlığının yaygın olduğu kış aylarında düzenli yoğurt tüketimi, bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı direnci artırır. Uzmanlar, evde yapılan organik ve yağsız yoğurtların tüketilmesini tavsiye etmektedir. Yoğurt, kalsiyum açısından zengindir ve kemik sağlığı için önemlidir. Ayrıca sindirim sistemini düzenler, vitamin ve mineraller içerir, kilo vermeye yardımcı olur ve kan basıncını düzenler. Yulaflı yoğurt hazırlayarak bu faydalardan yararlanabilirsiniz. Yulaflı Yoğurt İçin Gereken Malzemeler
Hatırlatma: Yulaf yumuşamadan ve soğumadan meyveleri rendelemeyin. Aksi takdirde bekleme sırasında vitamin açısından değer kaybı olur. İlk defa deneyecek olduğunuz besini az miktarda kullanın ve doktorunuzun önerisini alın. Yulaflı Yoğurt Nasıl Yapılır? Bir kaseye yulafı koyun ve üzerine kaynar su ekleyin. Yulaf, koyduğunuz suyu çekip yumuşayana kadar bekleyin ve sonra soğumaya bırakın. Meyveleri cam rendeden geçirin. Yoğurt ile yulafın olduğu kaseye ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız yulaflı yoğurdu oda sıcaklığında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |