Yulaflı Kurabiye Yulaf, içerisinde bulunan protein ve lifler sayesinde insan sağlığı için önemli bir gıdadır. Sabah öğünlerinde ve gün içerisinde yulaf tüketmek, dinç tutar ve enerji verir. Yulaflı kurabiye yaparak siz de sağlıklı kurabiyeler yeme şansını yakalayabilirsiniz. Yulaflı kurabiye, görüntü olarak her ne kadar dağınık dursa da, lezzetli ve besleyicidir. Evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz bu kurabiyeler, çabuk bayatlamayan tariflerdendir. Ağzı kapalı bir şekilde serin yerde uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Şimdi yulaflı kurabiye nasıl hazırlanır, bunu paylaşalım. Yulaflı Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler
Yulaflı Kurabiye Nasıl Yapılır? Uygun bir kabın içerisine oda sıcaklığında tereyağını koyun. İçerisine yumurta, şeker ve sütü ekleyip karıştırın. Devamında, kalan malzemelerin hepsini ekleyip karıştırın. Elde ettiğiniz hamur, kurabiye hamurundan daha cıvık olacaktır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve şekil verin. Hamur kıvamı farklı olduğundan dolayı elinize yapışmaması için ara ara elinizi su ile ıslatın. Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak yulaflı kurabiyeleri dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, kurabiyeler kızarana kadar pişirin. Yulaflı kurabiye yaklaşık 15 dakika içinde pişecektir. Fırından alın ve soğuması için kenarda bekletin. Soğuyan yulaflı kurabiyeleri servis tabağına alıp servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Bu tarifin içerisine farklı malzemeler ekleyerek, kurabiyelerinizi çeşitlendirebilirsiniz. Örneğin, çikolata parçacıkları, ceviz veya badem gibi kuruyemişler, tarçın gibi baharatlar ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz. Ayrıca, şeker miktarını azaltarak daha sağlıklı bir alternatif yaratabilirsiniz. |