Yulaflı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Yulaflı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Tatlılar

Yulafın Faydaları

Yulaf, karbonhidrat ve protein açısından oldukça zengin bir besindir. Kış aylarında yulafla güne başlamak, enerji depolamak açısından çok faydalıdır. İçerisinde bol miktarda lif bulunur. Ayrıca zengin mineral ve vitamin içeriği sayesinde sağlık açısından oldukça önemlidir. Yulaf, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve bakır gibi mineraller bakımından zengindir. Cilt sağlığına, saç sağlığına, sinir sistemine, uykusuzluğa, kemik ve kas sağlığına ve diş sağlığına olumlu etkileri vardır. Ayrıca kan şekeri seviyesini düzenler. İnsanlar genellikle yulafı diyet yemeği olarak tercih ederler ve süt ile tüketirler. Kalp ve damar sağlığına iyi gelir ve bağırsak kanseri riskini azaltır. Sağlık açısından çok önemli bir besindir ve birçok faydası vardır.

Yulaflı Bisküvili Pasta Tarifi

Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 2 paket yulaflı bisküvi

İçi için
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gram çikolata
  • Hindistan cevizi

Hazırlanışı

İlk olarak içi için krem şanti ve 1 su bardağı süt çırpılır. 1 saat kadar buzdolabında bekletilir. Bisküviler tek tek ıslatılır ve içerisine krem şanti sürülür. Üç kat bu şekilde yapılır. Daha sonra kenarları Hindistan cevizine bulanır. Çikolata ve tereyağı benmari usulü eritilir ve hazırlanan pastaların üzerine dökülür. Buzdolabında dinlendirilir ve servis edilir.

Yulaf Ezmeli Tatlı Tarifi

Malzemeler

  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 adet elma
  • 1 adet nar
  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı yulaf ezmesi

Süslemek için
  • Taze nane

Hazırlanışı

2 su bardağı yulaf ezmesi ve 2.5 su bardağı süt bir tencereye konulur. Kısık ateşte karıştırılarak pişirilir. Daha sonra elmanın kabukları soyulur. Tencere ocaktan alınır. Yulaflı sütün içerisine elma rendelenir, tarçın ve esmer şeker katılarak karıştırılır. Servis edilecek kupun altına nar koyulur. 2 yemek kaşığı üzerine yapılan tatlı konulur. Ortasına tekrar nar serpilir ve tekrar yulaflı tatlıdan konularak buzdolabında bekletilir. Soğuduktan sonra nane ile süslenip servis edilir.

Yulaflı Kurabiye Tarifi

Malzemeler

  • 3 su bardağı yulaf
  • 2 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • Yarım su bardağı dövülmüş fındık
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram tereyağı
  • 2 su bardağı kuru yaban mersini

Hazırlanışı

Tereyağı, esmer şeker ve toz şeker iyice çırpılır. Daha sonra yumurta eklenerek çırpmaya devam edilir. Ardından fındık, un, vanilya, karbonat, yulaf, tuz ve yaban mersini eklenerek kurabiye hamuru elde edilir. Yağlı kağıt bulunan tepsiye aralıklı bir şekilde kaşık yardımıyla hamurdan parçalar alınarak koyulur. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirilir. Dinlendikten sonra servis edilir.

Ekstra Bilgiler

Yulaflı tatlılar, sağlıklı ve besleyici olmalarıyla bilinir. Yulafın içeriğindeki lifler sindirim sistemine yardımcı olurken, vitamin ve mineraller genel sağlık üzerinde olumlu etkiler sağlar. Ayrıca yulaf, glüten içermemesi nedeniyle glüten hassasiyeti olan bireyler için de uygun bir alternatiftir. Yulaflı tatlılar hem lezzetli hem de sağlıklı birer atıştırmalık olarak sofralarınızda yer alabilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Yulaf Tohumu Ekimi ve Bakımı

Yulaf Tohumu Ekimi ve Bakımı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yulaflı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Süt Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Süt Tarifi ve Malzemeleri

Yulaf Unu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yulaf Unu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yulaf Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır?

Yulaf Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır?

Yulaflı Kahvaltı Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Kahvaltı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yulaf Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yulaf Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yulaf Lapası Tarifi ve Malzemeleri

Yulaf Lapası Tarifi ve Malzemeleri