Yulaflı Tatlılar Yulafın Faydaları Yulaf, karbonhidrat ve protein açısından oldukça zengin bir besindir. Kış aylarında yulafla güne başlamak, enerji depolamak açısından çok faydalıdır. İçerisinde bol miktarda lif bulunur. Ayrıca zengin mineral ve vitamin içeriği sayesinde sağlık açısından oldukça önemlidir. Yulaf, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve bakır gibi mineraller bakımından zengindir. Cilt sağlığına, saç sağlığına, sinir sistemine, uykusuzluğa, kemik ve kas sağlığına ve diş sağlığına olumlu etkileri vardır. Ayrıca kan şekeri seviyesini düzenler. İnsanlar genellikle yulafı diyet yemeği olarak tercih ederler ve süt ile tüketirler. Kalp ve damar sağlığına iyi gelir ve bağırsak kanseri riskini azaltır. Sağlık açısından çok önemli bir besindir ve birçok faydası vardır. Yulaflı Bisküvili Pasta Tarifi Malzemeler
İçi için
Üzeri için
Hazırlanışı İlk olarak içi için krem şanti ve 1 su bardağı süt çırpılır. 1 saat kadar buzdolabında bekletilir. Bisküviler tek tek ıslatılır ve içerisine krem şanti sürülür. Üç kat bu şekilde yapılır. Daha sonra kenarları Hindistan cevizine bulanır. Çikolata ve tereyağı benmari usulü eritilir ve hazırlanan pastaların üzerine dökülür. Buzdolabında dinlendirilir ve servis edilir. Yulaf Ezmeli Tatlı Tarifi Malzemeler
Süslemek için
Hazırlanışı 2 su bardağı yulaf ezmesi ve 2.5 su bardağı süt bir tencereye konulur. Kısık ateşte karıştırılarak pişirilir. Daha sonra elmanın kabukları soyulur. Tencere ocaktan alınır. Yulaflı sütün içerisine elma rendelenir, tarçın ve esmer şeker katılarak karıştırılır. Servis edilecek kupun altına nar koyulur. 2 yemek kaşığı üzerine yapılan tatlı konulur. Ortasına tekrar nar serpilir ve tekrar yulaflı tatlıdan konularak buzdolabında bekletilir. Soğuduktan sonra nane ile süslenip servis edilir. Yulaflı Kurabiye Tarifi Malzemeler
Hazırlanışı Tereyağı, esmer şeker ve toz şeker iyice çırpılır. Daha sonra yumurta eklenerek çırpmaya devam edilir. Ardından fındık, un, vanilya, karbonat, yulaf, tuz ve yaban mersini eklenerek kurabiye hamuru elde edilir. Yağlı kağıt bulunan tepsiye aralıklı bir şekilde kaşık yardımıyla hamurdan parçalar alınarak koyulur. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirilir. Dinlendikten sonra servis edilir. Ekstra Bilgiler Yulaflı tatlılar, sağlıklı ve besleyici olmalarıyla bilinir. Yulafın içeriğindeki lifler sindirim sistemine yardımcı olurken, vitamin ve mineraller genel sağlık üzerinde olumlu etkiler sağlar. Ayrıca yulaf, glüten içermemesi nedeniyle glüten hassasiyeti olan bireyler için de uygun bir alternatiftir. Yulaflı tatlılar hem lezzetli hem de sağlıklı birer atıştırmalık olarak sofralarınızda yer alabilir. |