Yulaflı Bisküvi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Yulaflı Bisküvi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı bisküvi tatlısı; Yulaf aslında eski dönemlerde hayvan yemi olarak kullanılan bir tarım bitkisidir. Ama gelişen bilim ve gıda sektörü birçok besinin insanlar tarafından tüketildiğinde faydalarının daha iyi olduğunu fark etmişlerdir. Bunlardan birisi de Yulaf'tır. Yulaf ile üretilen birçok bisküvi çeşidi vardır. Metabolizmayı hızlandıran ve sindirimi kolay olan bu tarım bitkisi şimdilerde birçok diyet listesinin başında gelir. Diyet ürünlerinde daha çok kullanılan yulaf rejim yapanların tatlı ihtiyacını karşılamak ve sağlıklı bir şekilde zayıflamak için aktif olarak kullanılan bir üründür.

Yulaflı bisküvi tatlısı malzemeleri
  • İki paket yulaflı bisküvi,
Arası için
  • Bir su bardağı tam yağlı süt,
  • Bir paket kremşanti,
Islatma işlemi için
  • Bir çay bardağı tam yağlı süt,
Üzeri için
  • Bir tatlı kaşığı dolusu tereyağı,
  • Seksen gram kadar çikolata,
Bulama işlemi için
  • Hindistan cevizi.
Yulaflı Bisküvi tatlısı nasıl yapılır?

Tatlımızın yapımına ilk olarak arasına yerleştirilecek kremanın yapımı ile başlarız. Bir kap içerisine bir bardak tam yağlı süt ve bir paket krem şanti ilave edilerek bir robot yardımı ile iyice çırpılır ve kreması hazır hale getirilir. Daha sonra krema kıvamına gelsin diye buzdolabında bir saat beklemesi için yerleştirilir. Daha sonra bisküvilerini yapmak için iki paket yulaflı bisküvi ve süt önünüze alınarak süt bir kâse içerisine konulur. Bisküviler süte batırılarak ıslatılır ve buzdolabında olan krem şanti yani krema alınarak üzerine taşırmadan belirli bir kalınlıkta sürülür ve ikinci bisküvi ıslatılarak üzerine konur. En son ikinci kat krema sürülerek tekrar süte batırılmış bisküvi ile kapatılarak Hindistan cevizi dolu olan kâseye iyice her yerine bulanacak şekilde batırılır ve tepsiye yerleştirilir. Bu işlen iki paket bisküvi bitinceye kadar tekrar edilerek yapılır.

Parça parça ayrılan çikolatalar ve tereyağı bir kâse içerisinde benmari usulü eritilerek her bir yulaflı bisküvi parçasının üzerine güzel bir şekilde sürülür. Bütün parçalar bittikten sonra yulaflı bisküvili tatlımız buzdolabında bir saat dinlenmeye alındıktan sonra, servise hazır hale gelir. Bu arada isteğe bağlı üzerine meyve çeşitleri yerleştirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yulaflı Bisküvi Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yulaf Ezmesi Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır?

Yulaf Ezmesi Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır?

Yulaf Sütü Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yulaf Sütü Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yulaflı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Yulaf Ezmeli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Yulaf Ezmeli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Bisküvi Kalori Değeri

Yulaflı Bisküvi Kalori Değeri

Güncel

Yulaf Unu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yulaf Unu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Yulaflı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Yoğurt Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Yoğurt Tarifi ve Malzemeleri

Yulaf Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yulaf Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yulaf Ezmesinin Faydaları Nelerdir?

Yulaf Ezmesinin Faydaları Nelerdir?

Yulaflı Muzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Muzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yulaf Ezmesi Kaç Kalori?

Yulaf Ezmesi Kaç Kalori?