Yulaflı Bisküvi Tatlısı Yulaf, eskiden hayvan yemi olarak kullanılan bir tarım bitkisiyken, günümüzde besin değeri yüksek bir gıda olarak insanların tüketimine sunulmaktadır. Bilim ve gıda sektöründeki gelişmeler, yulafın insan sağlığına olan faydalarını ortaya çıkarmıştır. Metabolizmayı hızlandıran ve sindirimi kolaylaştıran yulaf, diyet listelerinin en popüler bileşenlerinden biri haline gelmiştir. Bugünlerde diyet yapanların tatlı ihtiyaçlarını karşılamak ve sağlıklı bir şekilde zayıflamak için yulaflı tarifler yaygın olarak kullanılmaktadır. Yulaflı Bisküvi Tatlısı Malzemeleri
Arası İçin
Islatma İşlemi İçin
Üzeri İçin
Bulama İşlemi İçin
Yulaflı Bisküvi Tatlısı Nasıl Yapılır? Tatlımızın yapımına ilk olarak arasına yerleştirilecek kremanın hazırlığı ile başlarız. Bir kap içerisine bir bardak tam yağlı süt ve bir paket krem şanti ilave edilerek bir mikser yardımı ile iyice çırpılır ve krema hazır hale getirilir. Daha sonra krema kıvamına gelsin diye buzdolabında bir saat bekletilir. Bu sırada bisküviler hazırlanır. İki paket yulaflı bisküvi ve süt önünüze alınarak süt bir kase içerisine konur. Bisküviler süte batırılarak ıslatılır ve buzdolabında bekleyen krem şanti belirli bir kalınlıkta sürülür. İkinci bir bisküvi ıslatılarak üzerine konur. En son ikinci kat krema sürülerek tekrar süte batırılmış bisküvi ile kapatılır ve Hindistan cevizi dolu olan kaseye iyice bulanacak şekilde batırılır ve tepsiye yerleştirilir. Bu işlem iki paket bisküvi bitene kadar tekrar edilir. Parça parça ayrılan çikolatalar ve tereyağı bir kase içerisinde benmari usulü eritilerek her bir yulaflı bisküvi parçasının üzerine güzel bir şekilde sürülür. Bütün parçalar bittikten sonra yulaflı bisküvi tatlımız buzdolabında bir saat dinlenmeye alındıktan sonra servise hazır hale gelir. İsteğe bağlı olarak üzerine çeşitli meyveler ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun. |