Yulaflı Poğaça Yulaf, besleyici değeri yüksek ve diyet listelerinin vazgeçilmez bir bileşenidir. Lifli yapısı sayesinde özellikle kilo vermeye yönelik diyetlerde sıklıkla tercih edilir. Poğaça gibi hamur işleri, genellikle yüksek kalorili olduklarından dolayı diyetlerde önerilmese de, yulafla hazırlanan tarifler daha düşük kalori içeriği ve sindirimi destekleyici özellikleri nedeniyle haftada bir kez tüketilmek üzere diyetisyenler tarafından önerilmektedir. Bu nedenle, yulafla yapılan birçok tarif geliştirilmiştir. Geçmişte hayvan yemi olarak kullanılan yulaf, günümüzde sağlıklı beslenme trendleri arasında önemli bir yer edinmiştir. Yulaf, tüketildiğinde midede şişerek tokluk hissi sağlar ve diyet yapanlar için ideal bir besindir. Yulaflı Poğaça Malzemeleri
Üzeri İçin
Yulaflı Poğaça Nasıl Yapılır? İlk olarak, beyaz peynir bir kase içerisinde iyice ezilir. Sonrasında yumurta akı ile sarısı ayrılarak iki ayrı kaseye konulur ve dereotu küçük küçük doğranır. Yoğurt, yulaf kepeği, bir yumurta, kepekli un, tuz, kırmızı toz biber ve diğer yumurtanın beyazı derin bir kase içerisinde iyice karıştırılır. Karışımın içerisine kabartma tozu ilave edildikten sonra lor peyniri, beyaz peynir ve doğranmış dereotu eklenerek tekrar karıştırılır. Kek hamurundan biraz daha kıvamlı bir karışım elde edilir. Yulaflı poğaça hamuru, önceden hazırladığınız silikon kalıplara dökülerek hazırlanır. Hamur bitene kadar bu işlem tekrarlanır. Ortalama olarak bu malzemelerle yaklaşık on beş adet poğaça elde edilir. Hazırladığınız kalıplar, fırın tepsisine belirli aralıklarla yerleştirilir ve üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürerek birkaç tutam dereotu serpiştirilir. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına tepsi yerleştirilir ve ortalama olarak yirmi dakika kadar pişirilir. Pişirme süresi fırına göre değişiklik gösterebilir. İlk on dakikadan sonra veya hamurun şişme işlemi gerçekleştikten sonra kontrol edilerek pişirmeye devam edilebilir. Artık yulaflı poğaçalarınız hazır ve servis edilebilir hale gelmiştir. Afiyet olsun. |