Yulaflı Puding Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Yulaflı Puding Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Puding

Eğer siz de farklı ve hafif bir tatlı arıyorsanız, yulaflı puding tam size göre. Yulaf, içeriğinden dolayı sağlıklı gıdalar arasında yer alır. Yulaflı puding yaparken kullanılan malzemeler ile sağlıklı ve doyurucu bir tatlı yapmaya çalıştık. İnsanlarda oluşan tatlı ve çikolata isteğini de bu tatlı ile karşılayabilirsiniz. Evde fazla vakit harcamadan, zamandan tasarruf ederek yaptığınız bu tatlıyı ani gelen misafirlere de sunabilirsiniz. Ortalama 4 kişilik olan yulaflı pudingi 15 dakika içerisinde hazırlayıp toplamda yarım saatte sunabilirsiniz. Özellikle çalışan ve vakti dar olan bireylerin kurtarıcısı olarak muhakkak öğrenilmesi gereken bir tatlıdır. Şimdi size yulaflı puding nasıl yapılır onu anlatalım.

Yulaflı Puding İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket kakao
  • 1 paket vanilya
  • Bal
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık içi
  • Hindistan cevizi

Yulaflı Puding Nasıl Yapılır?

Tencerenin içerisine yulaf ezmesi ve sütü koyun. Ocağın altını açmadan 10 dakika bu şekilde bekletin. Daha sonra ocağın altını açın ve yulaf ezmesi yumuşayana kadar pişirin. Ara sıra karıştırmayı unutmayın. Yumuşadıktan sonra içerisine kakao ve vanilyayı ekleyip blender ile iyice ezin. Hazırlanan karışımın içerisine arzuya göre organik süzme bal ve çekilmiş fındık içi ekleyip karıştırın. Yulaflı pudingi kup veya uygun kaselere bölüştürün. Üzerine fındık içi ve Hindistan cevizi serperek soğuması için buzdolabına kaldırın. Yulaflı pudingi soğuk olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Mercan

22 Temmuz 2024 Pazartesi

Yulaf ezmesi ile sütü tencerede bekletirken ocağı neden açmıyoruz? Bu şekilde bekletmenin tatlının kıvamına etkisi nedir?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Mercan,

Yulaf ezmesi ile sütü tencerede bekletirken ocağı açmıyoruz çünkü bu şekilde yulafın sütü daha iyi emmesini sağlıyoruz. Ocakta ısıtmak, yulafın hızlı bir şekilde pişmesine ve kıvamının yoğunlaşmasına neden olabilir. Ancak bekletme yöntemiyle, yulaf yavaşça sütü emer ve daha kremsi bir kıvam elde edilir. Bu da tatlının daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar. Ayrıca, bu yöntem yulafın besin değerlerini de korur.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yulaf Ezmesinin Faydaları Nelerdir?

Yulaf Ezmesinin Faydaları Nelerdir?

Yulaf Ezmeli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Yulaf Ezmeli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Süt Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Süt Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Diyet Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Diyet Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Yulaf Sütü Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yulaf Sütü Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Yulaflı Bisküvi Kalori Değeri

Yulaflı Bisküvi Kalori Değeri