Yulaflı Puding Eğer siz de farklı ve hafif bir tatlı arıyorsanız, yulaflı puding tam size göre. Yulaf, içeriğinden dolayı sağlıklı gıdalar arasında yer alır. Yulaflı puding yaparken kullanılan malzemeler ile sağlıklı ve doyurucu bir tatlı yapmaya çalıştık. İnsanlarda oluşan tatlı ve çikolata isteğini de bu tatlı ile karşılayabilirsiniz. Evde fazla vakit harcamadan, zamandan tasarruf ederek yaptığınız bu tatlıyı ani gelen misafirlere de sunabilirsiniz. Ortalama 4 kişilik olan yulaflı pudingi 15 dakika içerisinde hazırlayıp toplamda yarım saatte sunabilirsiniz. Özellikle çalışan ve vakti dar olan bireylerin kurtarıcısı olarak muhakkak öğrenilmesi gereken bir tatlıdır. Şimdi size yulaflı puding nasıl yapılır onu anlatalım. Yulaflı Puding İçin Gerekli Malzemeler
Yulaflı Puding Nasıl Yapılır? Tencerenin içerisine yulaf ezmesi ve sütü koyun. Ocağın altını açmadan 10 dakika bu şekilde bekletin. Daha sonra ocağın altını açın ve yulaf ezmesi yumuşayana kadar pişirin. Ara sıra karıştırmayı unutmayın. Yumuşadıktan sonra içerisine kakao ve vanilyayı ekleyip blender ile iyice ezin. Hazırlanan karışımın içerisine arzuya göre organik süzme bal ve çekilmiş fındık içi ekleyip karıştırın. Yulaflı pudingi kup veya uygun kaselere bölüştürün. Üzerine fındık içi ve Hindistan cevizi serperek soğuması için buzdolabına kaldırın. Yulaflı pudingi soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun. |
Mercan
22 Temmuz 2024 PazartesiYulaf ezmesi ile sütü tencerede bekletirken ocağı neden açmıyoruz? Bu şekilde bekletmenin tatlının kıvamına etkisi nedir?
Cevap yazAdmin
22 Temmuz 2024 PazartesiMerhaba Mercan,
Yulaf ezmesi ile sütü tencerede bekletirken ocağı açmıyoruz çünkü bu şekilde yulafın sütü daha iyi emmesini sağlıyoruz. Ocakta ısıtmak, yulafın hızlı bir şekilde pişmesine ve kıvamının yoğunlaşmasına neden olabilir. Ancak bekletme yöntemiyle, yulaf yavaşça sütü emer ve daha kremsi bir kıvam elde edilir. Bu da tatlının daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar. Ayrıca, bu yöntem yulafın besin değerlerini de korur.