Bu tarif hem çok kolay hem de oldukça lezzetli bir kurabiye tarifidir. Yulaflı muzlu kurabiye, diğer kurabiye çeşitlerinden çok daha farklıdır. İçindeki yulaf sayesinde hem daha sağlıklı hem de daha besleyici bir kurabiye yapmış olacaksınız. Bu enfes kurabiyenin içine çeşitli birçok kuru yemiş konularak lezzetine lezzet katılmaktadır. Ayrıca, içine un konulmayarak yapılan bu kurabiye özellikle kilo sorunu olanların ve formuna dikkat eden kişilerin bayılarak yediği bir kurabiye çeşididir. Yulaflı Muzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?Bu enfes unsuz kurabiye tarifini yapmak için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak:
İçine Ekleyeceğiniz Malzemeler
Adım Adım Hazırlık1. İlk olarak fırını 180 dereceye ısıtın. Daha sonra fırın tepsisi içine yağlı kâğıt serin ve yağlı kâğıdı az bir margarin ile iyice yağlayın. Yağlı kâğıt sermiş olduğunuz fırın tepsisini bir kenara alın. 2. Olgunlaşmış muzların kabuklarını soyun ve bir karıştırma kabına atın. Çatal kullanarak muzları iyice ezin ve püre kıvamına getirin. Daha sonra ezilmiş muzları genişçe bir kap içine alın ve üstüne yulaf ezmesini ilave edin. Spatula ile iyice karıştırın. 3. Ezilmiş muzların üstüne toz tarçını, çok az miktarda vanilya özünü, fındık içini, damla çikolatayı ve bademi de ilave edin ve spatula ile iyice karıştırın. Yulaflı muzlu kurabiye hamuru şekil vermek için hazır. 4. Hamurdan elinizle küçük parçalar koparın ve yuvarlayın. Hafif bir şekilde düzeltin ve daha önceden hazırlamış olduğunuz fırın tepsisi içine dizin. Yulaflı muzlu kurabiye hamurunun hepsini bu şekilde şekillendirerek fırın tepsisi içine dizin. 5. Önceden ısıttığınız fırına kurabiyeleri sürün ve yaklaşık 13-15 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin. Pişen enfes unsuz yulaflı muzlu kurabiyeleri mutfak tezgâhı üstünde biraz bekletin ve soğusun. Eğer soğumadan kurabiyeleri almaya kalkarsanız dağılabilirler. Soğuyan yulaflı muzlu kurabiyeleri servis edeceğiniz tabağa alın. Yulaflı muzlu kurabiyeleri sıcak çay eşliğinde servis yapın. Afiyet Olsun! |
Gerçekten muz ve yulafla yapılan bu kurabiye tarifinden çok etkilendim. Acaba başka hangi kuru yemişleri ekleyebilirim? Hindistan cevizinin tadı nasıl oluyor bu kurabiyede?
Cevap yazMerhaba Idıkut,
Muz ve yulafla yapılan kurabiyeler gerçekten hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek. Bu tarife kuru üzüm, kuru kayısı, ceviz, badem veya fındık gibi çeşitli kuru yemişler ekleyebilirsin. Her biri farklı bir tat ve doku katacaktır. Hindistan cevizinin tadına gelince, kurabiyeye hoş ve hafif bir aroma katıyor. Eğer Hindistan cevizini seviyorsan, kesinlikle eklemeyi denemelisin. Afiyet olsun!