Yulaflı Üzümlü Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Yulaflı Üzümlü Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Üzümlü Kurabiye

Yulaflı üzümlü kurabiyeler hem pratik hem de lezzetli bir atıştırmalık olarak öne çıkar. Şekilleri konusunda endişelenmeye gerek yoktur, zira istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. Yapımı oldukça kolay olan bu kurabiyelere, damak zevkinize göre farklı meyve çeşitleri veya parça çikolatalar ekleyebilirsiniz. Çay, kahve yanında veya öğün aralarında tüketmek için ideal bir seçenektir. Düşük kalorili olması sayesinde kilo alma endişesi olmadan tüketilebilir. Ayrıca, arkadaşlar ve dostlarla yapılan çay sohbetlerinde hediye olarak götürülebilecek harika bir alternatiftir. Dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık olan bu kurabiyeler keyifle yenir.

Yulaflı Üzümlü Kurabiye Malzemeleri

  • 1 paket vanilya
  • 50 gr margarin
  • 50 gr tereyağı
  • 1 tane yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • 3/4 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı yulaf
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • Damak tadına göre tuz
  • Yarım çay kaşığı hamur kabartma tozu

Yulaflı Üzümlü Kurabiye Nasıl Yapılır?

Tereyağını bir mikserle çırparak krema kıvamına getirin. Esmer şeker, margarin, vanilya, toz şeker ve yumurtayı ekleyip iyice çırpmaya devam edin. Un, tarçın, kabartma tozu ve tuzu başka bir kapta karıştırın ve bu karışımı tereyağlı karışıma ekleyin. Tekrar iyice karıştırın. Son olarak kuru üzüm ve yulafı da ekleyip hamuru yoğurun.

Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve hamurdan bir tatlı kaşığı ile parçalar alarak aralıklı bir şekilde tepsiye dizin. Daha önceden ısıttığınız 170 derece fırında 10-15 dakika pişirin.

Ekstra İpuçları ve Bilgiler

  • Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra birkaç dakika tepside dinlendirin, böylece daha fazla sertleşmeden yumuşak kalabilirler.
  • Hamura ceviz veya fındık gibi kuru yemişler ekleyerek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.
  • Kurabiyeleri hava geçirmez bir kapta saklayarak tazeliğini uzun süre koruyabilirsiniz.
  • Eğer vegan bir alternatif arıyorsanız, tereyağı ve margarini bitkisel yağlar ile yumurtayı ise muz püresi veya chia tohumu ile değiştirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Yulaf Besin Değerleri Nedir?

Yulaf Besin Değerleri Nedir?

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yulaf Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yulaf Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Yulaf Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır?

Yulaf Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır?

Yulaf Tohumu Ekimi ve Bakımı

Yulaf Tohumu Ekimi ve Bakımı

Güncel

Yulaflı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yulaflı Kahvaltı Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Kahvaltı Tarifi ve Malzemeleri