Yulaflı Üzümlü Kurabiye Yulaflı üzümlü kurabiyeler hem pratik hem de lezzetli bir atıştırmalık olarak öne çıkar. Şekilleri konusunda endişelenmeye gerek yoktur, zira istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. Yapımı oldukça kolay olan bu kurabiyelere, damak zevkinize göre farklı meyve çeşitleri veya parça çikolatalar ekleyebilirsiniz. Çay, kahve yanında veya öğün aralarında tüketmek için ideal bir seçenektir. Düşük kalorili olması sayesinde kilo alma endişesi olmadan tüketilebilir. Ayrıca, arkadaşlar ve dostlarla yapılan çay sohbetlerinde hediye olarak götürülebilecek harika bir alternatiftir. Dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık olan bu kurabiyeler keyifle yenir. Yulaflı Üzümlü Kurabiye Malzemeleri
Yulaflı Üzümlü Kurabiye Nasıl Yapılır? Tereyağını bir mikserle çırparak krema kıvamına getirin. Esmer şeker, margarin, vanilya, toz şeker ve yumurtayı ekleyip iyice çırpmaya devam edin. Un, tarçın, kabartma tozu ve tuzu başka bir kapta karıştırın ve bu karışımı tereyağlı karışıma ekleyin. Tekrar iyice karıştırın. Son olarak kuru üzüm ve yulafı da ekleyip hamuru yoğurun. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve hamurdan bir tatlı kaşığı ile parçalar alarak aralıklı bir şekilde tepsiye dizin. Daha önceden ısıttığınız 170 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Ekstra İpuçları ve Bilgiler
Afiyet olsun. |