Yulaf Ekmeği Nasıl Yapılır

soru

İsa Irmak

13 Mayıs 2024 Pazartesi

Bir kaç yulaf ekmeği tarifi yaparmısınız?

Saygılar

şifre

Önceki Cevaplar

cevap

Admin

01 Temmuz 2024 Pazartesi

Elbette Irmak, işte yulaf ekmeği tarifi:

Malzemeler:
- 2 su bardağı yulaf ezmesi
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 1 paket kuru maya (10 gram)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı bal veya pekmez
- 1 su bardağı süt (ılık)
- 1 su bardağı su (ılık)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
1. Yulaf ezmesini bir kaba alın ve üzerine ılık sütü ekleyin, 5 dakika bekletin.
2. Ayrı bir kapta kuru maya, ılık su, bal veya pekmezi karıştırın ve 10 dakika bekleyin.
3. Yulaf ve süt karışımına tam buğday ununu, tuzu ve zeytinyağını ekleyin.
4. Mayalı karışımı da ekleyerek hamuru yoğurun.
5. Hamuru üzerini örterek sıcak bir yerde 1 saat mayalanması için bekletin.
6. Mayalanan hamuru yoğurun ve ekmek şeklinde şekillendirin.
7. Önceden 200 dereceye önceden öğütülmüş fırında 25-30 dakika pişirin.
8. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

Afiyet olsun!

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yulaflı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Eti Burçak Yulaflı Tarifi ve Malzemeleri

Eti Burçak Yulaflı Tarifi ve Malzemeleri

Yulaf Kepeği Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Yulaf Kepeği Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Yulaf Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır?

Yulaf Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır?

Yulaf Kepeği Diyeti Tarifi ve Malzemeleri

Yulaf Kepeği Diyeti Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yulaflı Bisküvi Kalori Değeri

Yulaflı Bisküvi Kalori Değeri

Güncel

Yulaf Besin Değerleri Nedir?

Yulaf Besin Değerleri Nedir?

Güncel

Yulaf Ezmesi Kaç Kalori?

Yulaf Ezmesi Kaç Kalori?