Malzemeler: - 2 su bardağı yulaf ezmesi - 1 su bardağı tam buğday unu - 1 paket kuru maya (10 gram) - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 yemek kaşığı bal veya pekmez - 1 su bardağı süt (ılık) - 1 su bardağı su (ılık) - 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: 1. Yulaf ezmesini bir kaba alın ve üzerine ılık sütü ekleyin, 5 dakika bekletin. 2. Ayrı bir kapta kuru maya, ılık su, bal veya pekmezi karıştırın ve 10 dakika bekleyin. 3. Yulaf ve süt karışımına tam buğday ununu, tuzu ve zeytinyağını ekleyin. 4. Mayalı karışımı da ekleyerek hamuru yoğurun. 5. Hamuru üzerini örterek sıcak bir yerde 1 saat mayalanması için bekletin. 6. Mayalanan hamuru yoğurun ve ekmek şeklinde şekillendirin. 7. Önceden 200 dereceye önceden öğütülmüş fırında 25-30 dakika pişirin. 8. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
İsa Irmak
13 Mayıs 2024 PazartesiBir kaç yulaf ekmeği tarifi yaparmısınız?
Saygılar
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 PazartesiElbette Irmak, işte yulaf ekmeği tarifi:
Malzemeler:
- 2 su bardağı yulaf ezmesi
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 1 paket kuru maya (10 gram)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı bal veya pekmez
- 1 su bardağı süt (ılık)
- 1 su bardağı su (ılık)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
1. Yulaf ezmesini bir kaba alın ve üzerine ılık sütü ekleyin, 5 dakika bekletin.
2. Ayrı bir kapta kuru maya, ılık su, bal veya pekmezi karıştırın ve 10 dakika bekleyin.
3. Yulaf ve süt karışımına tam buğday ununu, tuzu ve zeytinyağını ekleyin.
4. Mayalı karışımı da ekleyerek hamuru yoğurun.
5. Hamuru üzerini örterek sıcak bir yerde 1 saat mayalanması için bekletin.
6. Mayalanan hamuru yoğurun ve ekmek şeklinde şekillendirin.
7. Önceden 200 dereceye önceden öğütülmüş fırında 25-30 dakika pişirin.
8. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
Afiyet olsun!